XI pan

Des que la vaig descobrir em vaig enamorar d’aquesta gran artista. Xi Pan treballa la figura femenina i el més important, la potencia en la seua diversitat. Al llarg de la seua producció ha pintat la dona i les diferents etapes que el cos femení pot arribar-hi a experimentar. 

Entorns íntims, paisatges primaverals, espais indeterminats, aquests són els marcs des d’on l’artista sol situar les seues obres. La quantitat d’informació que he trobat a les xarxes sobre aquesta autora és molt menor a la d’altres autores, i per descomptat, d’autors. La majoria de les fonts han estat sempre blogs individuals de caire artístic i cultural. 

De fet, durant el temps que porte treballant a Xi Pan mai hi he pogut accedir a la pròpia web de l’artista. No obstant això, es pot afirmar que Xi Pan és una pintora d’origen asiàtic amb una gran formació en l’àmbit de les arts. Estudià Belles Arts a Hangzhou i Moscou, i fou en aquesta darrera ciutat on es graduà en un màster d’aquesta mateixa titulació.

La seua pintura fon les diferents influències a les quals la pintora es va atènyer als seus viatges entre el continent americà i l’Europa occidental. Fon a la perfecció l’ambient d’Occident amb el d’Orient que hereta del seu referent principal, Pan Yuliang.

Ambdues, tracten amb plena delicadesa i sensibilitat les figures que hi pinten, les quals solen ser en la seua gran majoria dones. Cossos femenins individualitzats o bé, en conjunt de dos figures. Els conjunts més freqüents són: figura adulta-figura xicoteta (mare-filla, germana gran-germana menuda); o bé dues figures d’una edat semblant.